money.bgСнимка I, Konstantinos Stampoulis УикипедияГърция вади кредитната карта и се впуска

...
money.bgСнимка I, Konstantinos Stampoulis УикипедияГърция вади кредитната карта и се впуска
Коментари Харесай

Зapaди нaпpeжeниeтo c Typция: Гъpция yвeличaвa вoeнния cи бюджeт c €10 млpд.

money.bg

Снимка  I, Konstantinos Stampoulis Уикипедия

Гърция вади кредитната карта и се впуска в големи военни разноски на фона на растящото напрежение с Турция, написа европейското бюро на POLITICO.

Въпреки дълбоката криза и повишаващия се бюджетен недостиг, Атина е решила, че е време да работи. Изтребителите, фрегати, торпеда и хеликоптери са в листата на премиера Кириакос Мицотакис.

Франция, която към този момент даде на Атина своята военна и политическа поддръжка в разногласието с Анкара, ще получи лъвския къс от харчовете. Сделка сред двете страни бе част от срещата на премиера на южната ни съседка с френския президент Еманюел Макрон в Корсика по-рано тази седмица.

Други основни съдружници също ще получат част от поръчката, която се чака да усили военния бюджет с към €10 милиарда през идващите 10 години, съгласно източници от гръцкото държавно управление. Това би било нарастване от към една трета от актуалните равнища.

Около €1,5 милиарда ще бъдат изхарчени още през идващите месеци, като огромна част от сумата ще пристигна от неотдавна издадения 10-годишен дълг. Очаква се Мицотакис да показа допълнително детайлности проекта в събота в Солун.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР